Joulukuusi on tänä vuonna erityisen tärkeä

Me olemme Havusella tuoneet jo yli kymmenen vuoden ajan aidon kuusentuoksun tuhansien perheiden koteihin. Viime vuosina iso osa näistä on mennyt liikelahjoiksi, eli joululahjana asiakkaille ja työntekijöille. Suunta on ollut oikein mukava, itse valittu joulukuusi koetaan hyvin arvokkaana lahjana. Monella asiakkaallamme joulukuusi onkin vakiintunut yrityksen antamaksi joululahjaksi, iso kiitos siitä!

Koko kuluva vuosi on ollut yhtä hullun myllyä koronaviruksen vuoksi. Loppuvuosi ei näytä yhtään paremmalta ja rajoitukset senkun jatkuvat. Joulunpyhinä ei tänä vuonna pääse ulkomaille ja suurin osa suomalaisista viettääkin joulua kodeissaan ystävien sekä sukulaisten kesken. Hyvät ruuat ja kauniit kattaukset, herkät joululaulut sekä rauhoittumisen aika ovat tärkeässä osassa joulua. Kaiken tämän myllerryksen keskellä uskommekin joulukuusen olevan tänä vuonna erityisen sopiva lahja. Kaunis joulukuusi on lämmin ja tuoksuva joulun keskipiste, joka tuo iloa jopa useiden viikkojen ajan.

Havusen idea on yksinkertainen ja helppo ?

Joulun aikaan myyntipisteillä tapahtuvan kuluttajamyynnin lisäksi myymme yrityksille joulukuusilahjakortteja henkilöstölle ja asiakkaille annettavaksi. Lahjakortilla voi sitten noutaa vapaavalintaisen kuusen mistä tahansa myyntipisteestämme. Näitä pisteitähän on kattavasti ympäri Suomen eli jos vietätkin joulua kodin sijaan mummolassa, voi olla myyntipiste myös niillä nurkilla (katso verkostomme tästä). Asiakkailtamme saamme kehuja laadukkaiden kuusten lisäksi helppoudesta. Vaivattoman noutamisen lisäksi kuusen valinta on tehty helpoksi. Lahjakortilla voikin valita minkä tahansa kuusen; tuuheimman, kauniin kapoisen tai vain juuri omaan kotiin sopivimman. Hintaakaan ei tarvitse miettiä, koska joulukuusilahjakortilla ei ole euromääräistä arvoa – sillä saat valita minkä tahansa kuusen.

Olemme ottaneet myös ilmastoasiat huomioon ?

Viime vuonna otimme ison vihreän askeleen ja päätimme alkaa kompensoimaan omia päästöjämme. Hankimme vanhan turvesuon ja aloitimme sen metsityksen. Teimme lupauksen, että istutamme alalle jokaista myymäämme joulukuusta kohden yhden männyntaimen. Tämän lisäksi viime joulusta alkaen Havusen joulukuusilahjakortti sai myös toisen käyttömahdollisuuden. Lahjakortin voi käyttää joulukuusen sijaan kymmenen uuden männyntaimen istukseen hiilinieluksi. Lahjakorteissa on aina ohjeet tähän vaihtoon ja se käykin näppärästi nettisivuillamme. Molemmat ilmastotoimet olivat onnistuneita ja istutimmekin toukokuussa 6000 männyntaimea kasvamaan isoiksi hiilidioksidia sitoviksi hongiksi.

Ilmastonmuutoksen hidastamiseen osallistuminen on koko ajan tärkeämmässä roolissa. Usein hyvinkin merkityksellisiä tekoja voi tehdä melkein kuin itsestään. Asettamalla hankinnoissa painoarvoa niiden ympäristövaikutuksille, voidaan tehdä isojakin asioita. Monesti puhtaammin tuotettu ei ole edes kalliimpi.

Saimme valtavasti innostunutta palautetta ja erittäin ajankohtainen projektimme jatkuu siis edelleen; jokaista myymäämme joulukuusta kohden istutetaan mänty turvesuolle ja joulukuusilahjakortin voi vaihtaa halutessa 10 männyn istutukseen. Havusen joulukuusi on erittäin vihreä valinta!